main logo header

21o Πρωτάθλημα Ο.Σ.Ε.Κ.Α. – 5η Αγωνιστική – Α.Σ. ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ – ΑETOI Χανίων – 17/3/2018

Πρώτη νίκη …

Την πρώτη της νίκη μετά από 4 αγώνες, κατάφερε να σημειώσει το απόγευμα του Σαββάτου 17/3 στο κλειστό της “Αλεξιώτισσας”, η ομάδα Μπάσκετ με Αμαξίδιο του Α.Σ. ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ απέναντι στην ομάδα των ΑΕΤΩΝ Χανίων, με σκορ 43-27. Ένα παιχνίδι που εξελίχθηκε χωρίς προβλήματα, απέναντι σε έναν αντίπαλο που αποδείχθηκε προβλέψιμος και μονοδιάστατος στο παιχνίδι του. 

Η ομάδα του ΗΦΑΙΣΤΟΥ ξεκίνησε το παιχνίδι δυνατά στην άμυνα και με καλές επιλογές στην επίθεση, με αποτέλεσμα να προηγηθεί στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου με σκορ 14-04. Από την άλλη πλευρά η ομάδα των Χανίων προσπαθούσε αποκλειστικά με προσπάθειες των Σκορδίλη και Λαγουδάκη να απειλήσει το καλάθι του ΗΦΑΙΣΤΟΥ, όμως η κλειστή άμυνα και η πίεση στο κατέβασμα της μπάλας επέτρεπαν μόνο μακρινά σουτ από τους δύο αθλητές. Κάποιες αλλαγές στο δεύτερο δεκάλεπτο από τον προπονητή του ΗΦΑΙΣΤΟΥ Δημήτρη Αναγνωστόπουλο, ο οποίος θέλησε να δώσει ευκαιρίες σε όλους τους αθλητές του, επέτρεψαν στην ομάδα των ΑΕΤΩΝ να μειώσει στο ημίχρονο σε 21-13, τρέχοντας ένα επιμέρους σκόρ 7-9 .

Μετά την ανάπαυλα του ημιχρόνου όμως, τα πράγματα ξαναμπήκαν στη θέση τους, αφού η καλή άμυνα του ΗΦΑΙΣΤΟΥ και η κόπωση των φιλοξενούμενων, οδήγησε τους ΑΕΤΟΥΣ σε πολλά λάθη και κακές επιθετικές επιλογές. Το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με σκορ 31-15 και επιμέρους σκορ για τον ΗΦΑΙΣΤΟ 10-2. Οι αλλαγές από την πλευρά του ΗΦΑΙΣΤΟΥ συνεχίστηκαν και στο τέταρτο δεκάλεπτο, αφού από το 35ο λεπτό και μετά, αγωνίσθηκαν σχεδόν όλοι οι αναπληρωματικοί του παίκτες. Αυτή η κίνηση του προπονητή του ΗΦΑΙΣΤΟΥ, έδωσε την δυνατότητα στους ΑΕΤΟΥΣ να μειώσουν κάπως τη διαφορά στο σκορ και με αυτό τον τρόπο το παιχνίδι να ολοκληρωθεί με αποτέλεσμα 43-27 για τον ΗΦΑΙΣΤΟ.

Ο συγκεκριμένος αγώνας δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, αφού η δυναμικότητα της Κρητικής ομάδας ήταν χαμηλή. Αυτά που πρέπει να κρατήσει η ομάδα του ΗΦΑΙΣΤΟΥ από αυτή τη νίκη, είναι η προσπάθεια στην άμυνα και η βελτίωση της ψυχολογίας. Θα  πρέπει επίσης, να αποτελέσει οδηγό για μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσπάθεια από όλη την ομάδα, έτσι ώστε να έρθουν καλύτερες εμφανίσεις απέναντι στις δυνατότερες ομάδες που αγωνίζονται στο Νότιο Όμιλο του Πρωταθλήματος. Θα πρέπει τέλος να αναφερθεί, η εξαιρετική παρουσία των Παναγιώτη Κοντογιάννη και Μείνου Σταμάτη τόσο οργανωτικά όσο και επιθετικά, αλλά και του ψηλού της ομάδας Μάριου Παπαδόπουλου, ο οποίος βοήθησε πολύ στην επίθεση. Ειδική μνεία για τον Δημήτρη Κανελλόπουλο, ο οποίος αγωνίσθηκε σχεδόν 40 λεπτά και ήταν απόλυτα συνεπής στο ρόλο του.

Οι αθλητές και η Διοίκηση του Α.Σ. ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ θέλουν να ευχαριστήσουν θερμά όλους τους φίλαθλους που βρέθηκαν στο γήπεδο και χειροκρότησαν την προσπάθεια των δύο ομάδων.

Η παρουσία σας μας δίνει δύναμη και κουράγιο. Να είσαστε πάντα κοντά μας !!!

Μπορείτε να δείτε το βίντεο του αγώνα εδώ

Α.Σ. ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ – ΑΕΤΟΙ ΧΑΝΙΩΝ : 43-27

Σκορ Δεκαλέπτων: 14-04, 07-09, 10-02, 12-12

Α.Σ. ΑμεΑ ΗΦΑΙΣΤΟΣ: Σταμάτης Ε. (7), Μεταξάς-Μαριάτος Γ. (2), Κοντογιάννης Π. (19 – 1 τρ.), Τατάνι Ρ., Κανελλόπουλος Δ. (3), Παπαδόπουλος Μ. (10), Σταγιάνος Α. (2), Παπουτσόπουλος Π., Νακόπουλος Α., Καφετζής Α., Κουραχάνη Μ. – Προπονητής : Αναγνωστόπουλος Δ.

ΑΕΤΟΙ ΧΑΝΙΩΝ: Κοκολάκης Ι., Λαγουδάκης Γ. (15 – 1 τρ.), Ρεκούμης Δ., Μπουχαλάκης Α., Σκορδίλης Γ. (12), Κωνσταντάκης Κ. – Προπονήτρια: Καραθανάση Κ.

Διαιτητές: Αθανασόπουλος Α. – Τσακιράκη Α.

Scroll to Top